СБУ отримала лише 30% суми, визначеної на заходи з безпеки Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ отримала лише 30% суми, визначеної на заходи з безпеки Євро-2012

Казна та Політика
200
Заходи Служби безпеки України з підготовки до Євро-2012 проходять згідно з графіком в рамках "Галузевої цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу", погодженої з уповноваженими органами Кабінету міністрів України. Про це йдеться в повідомленні, поширеному Прес-центром СБУ.
За три роки дії цієї програми Служба безпеки України отримала лише 30% суми, визначеної на фінансування заходів з безпеки. 90% цих коштів витрачено на закупівлю спецтехніки, спеціального транспорту і проведення антитерористичних навчань. Інші 10% витрачені на ремонт спеціальних приміщень, які будуть задіяні при проведенні футбольного чемпіонату, стверджують укладачі повідомлення СБУ.
У зв'язку з цим СБ України звернулася до Кабінету міністрів з проханням дофінансувати визначені програмою заходи, щоб вчасно виконати рекомендації та вимоги з безпеки УЄФА.
У рамках програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу згідно наданим гарантіям УЄФА в РБ Україні створена постійно діюча робоча група з питань безпеки, йдеться у згаданому повідомленні. На підставі рекомендацій УЄФА та запиту Національного агентства з підготовки та проведення в Україні Євро-2012 проведено аналіз реальних і потенційних загроз, які можуть негативно впливати на підготовку і проведення чемпіонату.
На базі Національної академії СБ України підвищена кваліфікація 57 фахівців з переговорної діяльності в екстремальних умовах; здійснюються заходи з підвищення професійного рівня і готовності вибухотехнічних та кінологічних підрозділів суб'єктів боротьби з тероризмом, зокрема із залученням фахівців Федерального бюро розслідувань США.
Координаційними групами Антитерористичного центру (АТЦ) при УСБУ в Донецькій, Львівській та Харківській областях на об'єктах інфраструктури Євро-2012 проведено 9 навчань з антитерористичної тематики.
У рамках спільних з польською стороною антитерористичних заходів 11-13 жовтня представники Штабу АТЦ та СБ України взяли участь у навчаннях "Офсайд-2010" у Варшаві.
Штабом АТЦ розроблено та подано на розгляд державних органів проект "Рекомендацій про дії громадян при загрозі терористичного акту", повідомив прес-центр СБ України.
Нагадаємо, що напередодні Рахункова палата Україна виступила з заявою про те, що МВС і СБУ за останні 3 роки неефективно витратили 80 млн грн на підготовку до Євро-2012. До такого висновку колегія Рахункової палати дійшла за результатами відповідного аудиту, повідомляла прес-служба відомства.
За даними аудиту, правоохоронні органи в цілому виконали лише четверту частину запланованих ними заходів, причому абсолютна більшість їх не потребувала фінансових витрат. Основна причина неефективного використання коштів за програмою Євро-2012 в частині забезпечення правопорядку і безпеки на період футбольних змагань - неповнота і несвоєчасність фінансування, а також недосконалість управлінських дій.
Незважаючи на те що витрати на заходи з підготовки та проведення Євро-2012 починаючи з 2009 р. визначаються захищеними статтями державного бюджету, передбачене джерело фінансування - надходження в стабілізаційний фонд - не забезпечило своєчасного та повного надання коштів. До того ж більша частина прогнозованих обсягів фінансування визначена для правоохоронних органів на 2011-2012 роки, що ставить під сумнів ефективне і повномасштабне використання коштів у такі стислі терміни, стверджує Рахункова палата.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас