Рахункова палата: Держприкордонслужба і Митниця розтратили 78 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Держприкордонслужба і Митниця розтратили 78 млн гривень

Казна та Політика
223
Рахункова палата заявила про неефективне використання Держприкордонслужбою та Держмитслужбою 48 млн гривень з державного бюджету і 30 млн гривень від міжнародних організацій в період 2008 рік - 1 півріччя 2010 року на діяльність, обладнання та оснащення пунктів пропуску на україно-російському кордоні в Харківській і Сумській областях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рахункової палати.
За її даними, ці суми територіальні органи митної та прикордонної служб одержали на реконструкцію приміщень і придбання сучасних засобів контролю.
Крім того, понад 47 млн гривень були витрачені на зазначені цілі "Укрзалізницею" та "Укравтодором".
Однак витрачання цих коштів не сприяло суттєвому поліпшенню стану пропускних пунктів і забезпечення законного та оперативного перетину державного кордону, відзначили в Рахунковій палаті.
Зокрема, частина прикордонних і митних постів на пунктах пропуску в цих областях розташовані у тимчасових спорудах та побутових вагончиках і не можуть бути обладнані необхідними технічними і спеціальними засобами прикордонного та митного контролю.
У цілому рівень оснащеності пунктів пропуску в Харківській області становить 64% порівняно з нормативами, а в Сумській - 44%.
При цьому пункти пропуску на прикордонних залізничних станціях і спеціально виділена територія з обмеженим доступом для сторонніх осіб (зустрічаючих) не мають огорожі, що перешкоджає проведенню режимних заходів, здійснення прикордонно-митного контролю.
На більшості пунктів взагалі відсутня належна прилегла територія, немає оглядових ям, спостережних веж, систем телеспостереження.
Рахункова палата зазначила, що необлаштованість пунктів пропуску на україно-російському кордоні в Харківській і Сумській областях негативно позначається на якості проведення прикордонного та митного контролю, що призводить до фінансових втрат держави.
На думку Рахункової палати, на зниження рівня надходжень до бюджету від сплати митних платежів у 2009 році в порівнянні з 2008 роком на 13,1% вплинули і територіальні органи митної та прикордонної служби, які не забезпечують належні умови роботи.
Нагадаємо, Рахункова палата раніше заявила про розтрату правоохоронцями грошей, виділених на підготовку до Євро-2012.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас