Фінансовий омбудсмен РФ пообіцяв завадити проекту Мавроді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий омбудсмен РФ пообіцяв завадити проекту Мавроді

Казна та Політика
697
Фінансовий омбудсмен Росії Павло Медвєдєв пообіцяв боротися з новим проектом Сергія Мавроді - МММ-2011. Як повідомляє радіостанція "Ехо Москви", омбудсмен вирішив відправити запит по МММ-2011 в прокуратуру.
При цьому Медвєдєв зазначив, що зараз Цивільний кодекс РФ в тій частині, де описуються кредити, написаний так смутно, що Мавроді "може зробити вигляд, що він підпадає під цей кодекс".
Сергій Мавроді оголосив про старт програми МММ-2011 у своєму блогу. Більшості учасників програми організатор МММ обіцяє 20 відсотків прибутку на місяць, а пенсіонерам - 30 відсотків. Діяти програма буде через платіжну систему WebMoney.
Суть ідеї Мавроді залишилася тією ж: виплати вкладникам будуть здійснюватися за рахунок припливу нових клієнтів (тобто за так званою "схемою Понці"). При цьому Мавроді підкреслює, що він до цієї програми мати стосунку не буде: всі вкладники будуть добровільно оплачувати відсотки тим, хто вирішить зняти гроші. Якщо ж хтось платити відмовиться, то тоді його виганяють із системи.
Сам Мавроді вважає свою схему "невразливою, непотоплюваною і незнищенною". Скільки росіян готові вкластися в проект, поки невідомо. До запису Мавроді в блогу, в якому він пояснює суть свого проекту, залишено поки 58 коментарів (з них чи не половина - самим Мавроді).
Нагадаємо, інститут фінансового омбудсмена з'явився в Росії наприкінці 2010 року. До його завдань входить вирішення спорів, що виникають між банками і жителями країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас