Wikileaks втрачає сотні тисяч євро на тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikileaks втрачає сотні тисяч євро на тиждень

Казна та Політика
1494
Засновник веб-сайту Wikileaks, який продовжує публікацію секретних американських документів, Джуліан Ассандж стверджує, що зазнає серйозних фінансових збитків через тиску на нього міжнародного співтовариства. Він повідомив про це в інтерв'ю швейцарській газеті "Трибюн де Женев".
Відповідаючи на питання про те, чи може цей тиск позначитися на його роботі, Ассандж пояснив: "У моє випадку, цей тиск лише посилює рішучість продовжувати нашу діяльність. Проте із фінансової точки зору все йде інакше. Ми втрачаємо більше 600 тис. швейцарських франків (приблизно 482 тис. євро) на тиждень з моменту початку публікації американського дипломатичного листування. Аби продовжити нашу роботу, нам потрібно якимсь чином повернути ці гроші", - сказав засновник веб-сайту Wikileaks.
"Крім того, я хотів би зазначити, що повідомлення про те, що мені заплатили 1,5 млн. фунтів стерлінгів за мою автобіографію, не відповідають дійсності. Тут є нюанс: я можу отримати 1,1 млн фунтів через декілька років, якщо книга добре продаватиметься", - додав Ассандж.
За словами засновника Wikileaks, він разом із соратниками думає над тим, у якій країні їм у майбутньому буде найпростіше працювати. "Ми думаємо про те, в якій країні мені і моїм співробітникам буде безпечніше. Ще нічого не вирішено", - сказав Ассандж, що раніше базувався в Швеції. За його словами, зокрема, він розглядає як варіанти Швейцарію та Австралію.
Він підкреслив, що істотних перебоїв у роботі сайту в даний час не спостерігається. "В одному будинку зі мною живуть декілька співробітників, але я не можу вам повідомити, скільки саме. За винятком декількох збоїв, пов'язаних із тим, що в даний час я не можу вільно пересуватися, а також із тим, що ми маємо в своєму розпорядженні лише обмежені засоби зв'язку, сайт працює практично так само, як і раніше, (до початку публікації документів держдепартаменту США)", - пояснив засновник Wikileaks.
"Трибюн де Женев" нагадує, що пізніше на цьому тижні британський суд повинен визначити дату розгляду питання про екстрадицію Ассанджа до Швеції. У Стокгольмі його звинувачують у сексуальних злочинах. До завершення розгляду питання про екстрадицію Ассандж звільнений під заставу. Йому не дозволяється залишати територію Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас