WikiLeaks: Стратегія Китаю проста - взяти під контроль сировинні ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WikiLeaks: Стратегія Китаю проста - взяти під контроль сировинні ринки

Казна та Політика
1191
Лідери країн Латинської Америки не довіряють заявам китайського керівництва про бажання будувати рівноправні відносини з латиноамериканськими країнами і стурбовані посиленням впливу Китаю в регіоні, йдеться в опублікованих на сайті WikiLeaks секретних документах, які у п'ятницю оприлюднили мексиканські ЗМІ.
За інформацією WikiLeaks, такі висновки були зроблені керівництвом країн регіону за підсумками візиту до Латинської Америки в 2009 році віце-президента Китаю Сі Цзіньпіна і віце-прем'єра Китаю Ху Лян'ю.
У секретній депеші американського посольства в Мехіко від 10 березня 2009 року з посиланням на високопоставленого співробітника мексиканського уряду Нейла Давіла йдеться, що за часів президентства Джорджа Буша молодшого відносини США з Латинською Америкою "були проігноровані", чим негайно скористався Китай.
"Латиноамериканські лідери не хочуть бути сировинним придатком Китаю і виступають за те, щоб природні ресурси були використані для розвитку своїх країн", - наводить слова Давіла в розмові з американськими дипломатами РИА "Новости".
Крім того, WikiLeaks з посиланням на дані американських дипломатів з Бразилії повідомляє, що латиноамериканські лідери не сприймають прагнення Китаю порівнювати Латинську Америку за рівнем розвитку з Африкою.
"Нинішня стратегія Китаю дуже проста, вона спрямована на те, щоб повністю взяти під свій контроль світові сировинні ринки", - наголошується у секретних депешах американських посольств у Латинській Америці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас