Китай пояснив, навіщо скуповує борги європейців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пояснив, навіщо скуповує борги європейців

Казна та Політика
1221
Купівля Китаєм європейських боргових зобов'язань дає можливість отримання розумного прибутку. Така заява міститься в опублікованих сьогодні матеріалах Народного банку КНР (ЦБ Китаю).
У центробанку також відзначили, що інвестиції в боргові зобов'язання європейських держав є важливою частиною золотовалютних резервів Китаю, що перевищили у вересні 2010р. 2,65 трлн дол.
Напередодні віце-прем'єр Держради КНР Лі Кецян під час свого візиту в Мадрид заявляв, що Китай готовий викупити урядові облігації Іспанії на суму до 6 млрд євро з метою підтримки країни в її зусиллях у боротьбі з борговою кризою. "Обсяг викупу держборгу Іспанії може досягти сукупного обсягу викупу держоблігацій Греції та Португалії", - наводить його слова РосБізнесКонсалтинг.
Тим часом наприкінці грудня з'являлася неофіційна інформація про те, що Китай готовий викуповувати урядові облігації Португалії. Мова йшла про скупку боргів на суму 4-5 млрд євро з метою підтримки Лісабона в його зусиллях у боротьбі з борговою кризою. При цьому скупка активів, як повідомлялося, буде здійснюватися в I кварталі 2011 р.
Іспанія - одна з країн єврозони, які відчувають фінансові труднощі і належать до так званої групи PIGS (Португалія, Ірландія, Греція, Іспанія). Саме ці держави доставляють зараз найбільші проблеми іншим учасникам зони євро, оскільки мають великий зовнішній борг і слабку можливість його успішно погасити.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас