31 січня ЄС вирішить, що робити з Лукашенком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

31 січня ЄС вирішить, що робити з Лукашенком

Казна та Політика
247
Постійні представники 27 країн Євросоюзу сьогодні на засіданні запустили механізм підготовки рішення про застосування ЄС санкцій стосовно влади Білорусі, передає РИА "Новости" з посиланням на джерело в Раді ЄС.
"Вони дали сигнал розпочати внутрішню роботу з цього питання", - сказала співрозмовниця агентства.
Про те, що ЄС може відновити дію заборони на в'їзд до країн співтовариства для Президента Білорусі Олександра Лукашенка і групи білоруських держчиновників, які, на думку ЄС, несуть відповідальність за насильницькі дії і арешти активістів білоруської опозиції, раніше заявляли глави МЗС Швеції та Угорщини.
За словами співрозмовниці агентства, політичне рішення щодо застосування санкцій буде прийнято під час першої планової зустрічі глав МЗС країн ЄС у новому році, наміченої на 31 січня. За даними з дипломатичних джерел, список білоруських офіційних осіб, стосовно яких ЄС має намір застосувати санкції, може бути розширений до більш ніж ста осіб.
Разом з тим, джерело зазначило, що серед делегацій країн ЄС є різні точки зору. Зокрема, деякі країни ЄС виступають за "зважений підхід" стосовно Білорусі, щоб не зруйнувати ті позитивні напрацювання, які були досягнуті раніше в політиці зближення Білорусі з ЄС.
ЄС ввів санкції проти Лукашенка і 40 інших чиновників у 2006 році. У 2008 році ЄС призупинив санкції проти 36 осіб з цього списку після звільнення Мінськом політичних ув'язнених.
Зараз же, за даними EUobserver, Представництво ЄС в Мінську готує новий список білоруських чиновників, який буде запропонований на розгляд міністрів закордонних справ країн ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас