Кабмін дозволив податківцям вилучати готівку з каси платника податку для відшкодування податкового боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив податківцям вилучати готівку з каси платника податку для відшкодування податкового боргу

Казна та Політика
2753
Співробітникам Державної податкової служби України (ДПСУ) надалі дозволяється вилучати готівкові кошти у платника податків, у тому числі виявлені в його касі, для відшкодування податкового боргу, дотримуючись при цьому вимоги Податкового кодексу.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів "Деякі питання реалізації ст. 95 Податкового кодексу України" №1244 від 29 грудня, текст якої оприлюднено на урядовому веб-сайті.
"В рахунок погашення податкового боргу прямує також готівка, виявлена працівниками (Державної податкової служби) в касі платника податків, у тому числі в ящику реєстратора розрахункових операцій, і в інших місцях зберігання коштів", - йдеться у документі.
При цьому в документі сказано, що сума, що підлягає вилученню, не повинна перевищувати суму податкового боргу, а саме вилучення здійснюватись із врахуванням вимог п. 95.2-95.4 ст. 95 Податкового кодексу.
Цією постановою Кабмін затвердив порядок зміни початкової ціни продажу майна платника податків, що перебуває в податковій заставі, в рахунок погашення його податкового боргу і публікації інформації про час і умови проведення відповідних торгів, а також порядок компенсації витрат, пов'язаних публікацією інформації про склад призначеного для продажу закладеного майна.
Документ набрав чинності одночасно з Податковим кодексом - з 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас