НБУ продовжив банкам право включати до капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжив банкам право включати до капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу

Казна та Політика
251
Національний банк України (НБУ) продовжив банкам право включення в основний капітал сплачених, але не зареєстрованих внесків до статутного капіталу, говориться у повідомленні асоціації Українського кредитно-банківського союзу (УКБС).
"Пропозиція УКБС відносно надання банкам дозволу на період до 1 січня 2012 року включати до основного капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу враховано Нацбанком України. Зокрема, постановою правління НБУ від 20 грудня 2010 № 564 внесені відповідні зміни до інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні, затверджеої постановою правління НБУ 28 серпня 2001 року № 368", - говориться у повідомленні.
За словами генерального директора УКБС Галини Оліфер, яку цитує прес-служба, включення в основний капітал сплачених, але не зареєстрованих внесків в статутний капітал полегшить для банків виконання нормативів регулювальника.
"Завдяки консолідації зусиль банківського співтовариства, регулятор прийняв рішення, яке дозволить не допустити погіршення показників діяльності фінустанов, порушень нормативів, і, як наслідок, вживання санкцій", - сказала вона.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас