Естонська іпотека Єврозоні ні до чого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонська іпотека Єврозоні ні до чого

Казна та Політика
553
Отож, Естонія є тепер 18-м членом єврозони. Ця країна стала членом співтовариства, яке якраз відчуває потрясіння. Бажання маленької, відкритої світу країни заслуговує на пошану. Тим більше, що колишня валюта Естонії із самого початку була прив'язана до євро.
В той же час напрошується питання: невже у Брюсселі до цих пір ніхто не зрозумів, що відбувається в європейському валютному союзі? Чому ось вже протягом декількох місяців не вдається зменшити занепокоєння, пов'язане із сумнівами в подальшому існуванні євро?
Брюсель абсолютно не думає про те, як подолати нерівність, що посилювалася у минулому і що продовжує посилюватися далі. Судячи з усього, Єврокомісія, як і більшість економістів, робить ставку на те, аби вирішити проблему слабкої конкурентоспроможності більшості країн єврозони відносно Німеччини за допомогою зниження зарплат. Це фатальна помилка і порушення європейських договорів. Й Естонію вводять в цей дефляційний сценарій.
Заробітна плата - як реальна, так і номінальна - там за останні десять років сильно зросла. Країна переживала бум на споживчому ринку і у сфері імпорту. Дефіциту державного бюджету Естонія практично не відчуває. В той же час обсяг іпотеки в Естонії величезний.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас