Кабмін затвердив порядок розстрочки заборгованості стратегічних підприємств і шахт перед ПФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок розстрочки заборгованості стратегічних підприємств і шахт перед ПФ

Казна та Політика
188
Кабінет Міністрів затвердив порядок розстрочки заборгованості перед Пенсійним фондом шахт і підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.
Про це говориться у постанові Кабміну №3 від 5 січня.
"Затвердити порядок розстрочки заборгованості із сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави", - наголошується у документі.
Цей порядок передбачає, що органи ПФ укладають з підприємствами-боржниками договори про розстрочку заборгованості, при цьому розстрочені суми підлягають сплаті рівними частинами в терміни, встановлені законодавством.
Розстрочка здійснюється під відсотки у розмірі облікової ставки НБУ на момент внесення чергового щомісячного платежу.
Керівник органу ПФ може прийняти рішення про дострокове розірвання договору про розстрочку заборгованості в разі, якщо підприємство збільшує нову недоїмку або не сплачує чергову частину розстроченої суми старої заборгованості; якщо підприємство ліквідовується, а також якщо воно визнається неплатоспроможним.
Із дня дострокового розірвання договору про розстрочку підприємство зобов'язане сплатити невнесену розстрочену суму, а також нараховані в рамках розстрочки відсотки.
Порядок розстрочки заборгованості стратегічних підприємств і шахт перед ПФ затверджений урядом в рамках реалізації закону "Про скорочення заборгованості перед Пенсійним фондом підприємств, що мають стратегічне значення".
Як повідомляло агентство, Верховна Рада ухвалила закон "Про скорочення заборгованості перед Пенсійним фондом підприємств, що мають стратегічне значення" 9 вересня 2010 року.
Цим законом парламент врегулював реструктуризацію боргу підприємств стратегічного значення і шахт із сплати внесків до ПФ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас