Fitch: Стабільний прогноз із нафтогазового сектора підтримується високим попитом на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Стабільний прогноз із нафтогазового сектора підтримується високим попитом на нафту

Енергетика
135
Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає, що стабільний прогноз із нафтогазового сектора Європи, Близького Сходу і Африки (EMEA) на 2011 рік підтримується високим попитом на нафту, передає "Інтерфакс-Україна".
Як повідомляється у звіті агентства, це обумовлено стійким економічним зростанням в країнах, що не є членами Організації економічного розвитку і співпраці (ОЕСР).
Цей чинник також врахований у стабільному прогнозі із рейтингів більшості компаній в регіоні EMEA, що рейтингуються, хоча окремі компанії стикаються з проблемами із кредитоспроможності у короткостроковій або середньостроковій перспективі.
"Стабільний прогноз із нафтогазової галузі відображає стійке зростання попиту на ринках, що розвиваються, що має сприяти підтримці цін на нафту в діапазоні 70-90 доларів за барель.
Така цінова кон'юнктура повинна дозволити компаніям фінансувати значнішу частину проектів за рахунок власних коштів, чим у період фінансової та економічної кризи в 2009 році", - наголошується у повідомленні Fitch.
"2011 повинен стати сприятливішим роком для нафтогазових компаній Європи, Близького Сходу і Африки відносно попередніх двох років, - зазначає старший директор в лондонській аналітичній групі Fitch з енергетики, комунальних підприємств та регулювання Джефрі Вудраф.
- Якщо ціни на нафту залишаться вищими 70 доларів за барель, інтегровані компанії і компанії в сегменті розвідки і видобутку повинні мати можливість фінансувати проекти за рахунок власного грошового потоку. В той же час європейський сектор переробки стикатиметься із труднощами через збереження надлишкових потужностей і низької маржі переробки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас