У Генпрокуратурі чекають Тимошенко 13 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Генпрокуратурі чекають Тимошенко 13 січня

357
У Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України чекають 13 січня екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко для ознайомлення із матеріалами кримінальної справи. Як зазначається у заяві прес-служби Генпрокуратури, розміщеній на сайті відомства, слідчий "спокійно сприймає всі забаганки і витребеньки" Ю.Тимошенко.
"Сьогодні, 6 січня, Ю.Тимошенко до прокуратури не викликали. Їй було призначено з'явитися як обвинуваченій для ознайомлення із матеріалами кримінальної справи на 10 січня ц.р. але оскільки вона подала клопотання перенести це на 13 січня у зв'язку з неможливістю бути присутнім в цей час її адвоката, слідчий задовольнив її прохання", - наголошується у заяві.
Автори заяви підкреслили, що, кожного разу, відвідуючи Генпрокуратуру, Ю.Тимошенко "у своїх інтерв'ю намагається дискредитувати співробітників Головного слідчого управління, вдаючись до відвертої неправди, або навіть брехні".
Так, відзначили у відомстві, Ю.Тимошенко напередодні заявила про те, що нібито її "допитували, чому вона пішла на засідання суду до Луценка".
"Насправді, слідчий у справі попередив її про нез'явлення в призначений час без поважних причин, оскільки вона була викликана на 12.00, а з'явилась о 16.00. У відповідь Ю.Тимошенко послалась на родинні обставини, хоча вся країна мала можливість бачити її в Апеляційному суді м. Києва", - підкреслюється у заяві.
У Генпрокуратурі також спростували заяву Ю.Тимошенко про те, що до її справи притягнено 18 слідчих. "Це чергова неправда. Їх всього двоє. В прокуратури є багато інших справ", - зазначили в прес-службі.
"Із зазначеного вище можна побачити, що Ю.Тимошенко свідомо спотворює і маніпулює фактами заради отримання політичних дивідендів", - зазначила прес-служба Генпрокуратури.
Як повідомлялося, Генпрокуратура 20 грудня пред'явила екс-прем'єру Ю.Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра, "діючи умисне, з особистих інтересів", прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і що мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету України, перш за все зобов'язань із виплати пенсій". Загальна сума використаних не за призначенням коштів склала EUR380 млн. З Ю.Тимошенко узята підписка про невиїзд.
За інформацією Кабінету міністрів, виконання доручення Ю.Тимошенко про конвертацію в національну валюту коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу, призвело до збитків державного бюджету на суму майже 1 млн грн.
30 грудня Генеральна прокуратура України завершила слідство у кримінальній справі за звинуваченням Ю.Тимошенко. Їй було висунуто остаточне звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас