НРУ: Гроші за перебування ЧФ витрачаються на російські школи у Севастополі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НРУ: Гроші за перебування ЧФ витрачаються на російські школи у Севастополі

Казна та Політика
1598
Компенсаційні кошти, котрі Росія виплачує Севастополю за перебування Чорноморського флоту (ЧФ) Росії на території України, використовуються для підтримки російської гуманітарної і соціальної політики, стверджує лідер Народного руху України (НРУ) Борис Тарасюк.
"У 2010 році я робив депутатський запит до МЗС про те, куди витрачаються кошти, отримані як компенсація за перебування ЧФ РФ на території України. Виявилось, що Росія під виглядом компенсації фактично цементує власні позиції у місті", - зазначив він.
Зокрема, згідно з інформацією, що надійшла у відповідь від МЗС, за відповідні гроші функціонує філія Московського державного університету і 4 філії інших вузів РФ, побудована російськомовна школа і російськомовні дитячі садки, побудовані житлові будинки для моряків ЧФ РФ, утримується музей Чорноморського флоту, театр імені Лавреньова, відремонтований Будинок офіцерів флоту, Матроський клуб, пам'ятник затопленим кораблям.
"Тепер очевидно, куди торік були витрачені 25,8 мільйона гривень, виділені Севастополю російською стороною. Якби навіть була надана повна сума у розмірі 38 мільйонів, то ми розуміємо, яким чином ці кошти були б освоєнні, - сказав Тарасюк. - Більше того, ці гроші освоєні під безпосереднім контролем російської сторони", -, додав він.
Він також зазначив, що російська сторона несвоєчасно виплачує місту компенсаційні кошти за перебування Чорноморського флоту Росії на території України. За його словами, цього року Севастополь вимагає, аби субвенція з державного бюджету України за перебування Чорноморського флоту Росії складала не 117,2 мільйона гривень на в рік, як передбачено міським бюджетом-2011, а як мінімум 214 мільйонів гривень, як пропонувала влада.
Як повідомлялося, Російська Федерація несвоєчасно виплачує місту компенсаційні кошти за перебування Чорноморського флоту РФ на території України, заявив глава Севастопольської міської ради Юрій Дойніков.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас