Євросоюз може "закрити гаманець" для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз може "закрити гаманець" для Білорусі

397
Євросоюз може припинити економічну допомогу Білорусі. За словами міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, Брюссель розглядатиме припинення масштабної економічної допомоги Мінську.
Такі кроки Брюссель вніс до порядку денного у зв'язку із жорсткими діями режиму проти опозиції, що висловила незгоду зі спірними результатами недавніх президентських виборів.
Також планується обговорити заборону на в'їзд на територію Євросоюзу для президента Білорусі Олександра Лукашенка і деяких високопоставлених представників режиму, повідомляє австрійська Die Presse.
"Авторитарне керівництво країни вже застерігало ЄС від нових санкцій. Лукашенко назвав такі санкції "контрпродуктивними", - зазначає Die Presse.
ЄС вже неодноразово вводив проти Білорусі санкції у зв'язку з придушенням опозиції в країні, зазначає видання. Так, з 2006 року вже діяла заборона на в'їзд на територію ЄС для Лукашенка і деяких високопоставлених урядовців. Ці санкції були зняті, крім того, Білорусь стала партнером ЄС в рамках програми "Східне партнерство".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас