Експерти розповіли про тенденції в сфері оплати праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли про тенденції в сфері оплати праці

Казна та Політика
797
Український кадровий ринок входить у фазу посткризового відновлення: жорстка оптимізація залишилася в минулому, компанії заповнюють скорочені посади, створюються нові робочі місця. Співробітники зітхнули з полегшенням і чекають цілком логічного тепер підвищення зарплати. А деякі його вже дочекалися.
Про тенденції у сфері оплати праці в минулому 2010-му і новому 2011 році кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ розповіли експерти кадрового ринку.
На думку експертів, рівень заробітних плат в кінці 2010 року не зазнав особливих змін у порівнянні з його початком. "Це пов'язано з тим, що роботодавці переглядають бюджети своїх компаній восени. У тому числі, вони закладають зарплатні зміни на наступний рік.
"Наші експерти прогнозують підвищення середньої заробітної плати в Україні в 2011 році не більше ніж на 10%", - розповідає генеральний директор міжнародного кадрового порталу hh.ua Марина Маковей.
Найменш прибутковими залишаються професії бухгалтера, логіста й системного адміністратора. Роботодавці пропонують претендентам на ці позиції в середньому 4 тис.грн. на місяць. А найбільш прибутковими в 2010 році традиційно були керівні позиції і посади програмістів.
За словами Маковей, оцінюючи зарплатні пропозиції на українському ринку праці, важливо розуміти, що в Україні лише 20% роботодавців публікують пропозиції з заробітної плати. "Для порівняння, у Росії цей показник становить 60%, а у Великобританії - 90%", - відзначає експерт.
Керівник рекрутингової компанії "Форсаж" Олена Грищук також відзначає, що кардинального підвищення рівня заробітних плат в 2010 році в Україні не спостерігалося. "Деякі компанії зробили незначне збільшення зарплат на 5-10%. Однак варто зазначити, що на українському ринку з'являється все більша кількість власників, готових мотивувати своїх топ-менеджерів опціонами", - розповідає експерт.
За її словами, сьогодні, у зв'язку з прийняттям бюджетів, багато українських та міжнародних компаній переглядають мотиваційні програми співробітників і готують поступове підвищення заробітних плат. Очікується, що за підсумками 2010 року співробітники, мотивовані бонусними програмами, отримають свої річні бонуси, в той час як в 2009 році більшість річних бонусів було скасовано.
Прогнозуючи зарплатні тенденції на 2011 робочий рік, Грищук відзначила, що зростання заробітних плат, хоч і не глобальне, але очікується. "Наш прогноз - більшість українських працівників можуть розраховувати на незначне підвищення заробітних плат, відсотків на 10. 2011 рік - хороший час для топ-менеджерів, підвищення їхніх зарплат в цього року може скласти 10-15% в порівнянні з 2010 роком. Це генеральні директори, директори з розвитку, фінансові директори та директори з маркетингу.
Крім того, за нашими спостереженнями, український власник виявляє все більшу готовність до мотивації топ-менеджерів опціонами", - розповідає експерт.
Крім того, за словами Грищук, у разі, якщо будуть проведені істотні зміни (реформи), що ведуть до збільшення рівня витрат населення, то можна прогнозувати активні вимоги співробітниками підвищення заробітних плат.
Керівник рекрутингового порталу Superjob.ua Герман Овчаренко зазначає, що в 2010 році спостерігалося пожвавлення в українській економіці, що суттєво позначилося на зростанні кількості вакансій.
Така ж тенденція, за його словами, очікується і в 2011 році.
"Претенденти, відчуваючи позитивні сигнали на ринку праці, поступово збільшують свої зарплатні очікування, і самі роботодавці готові платити більше за гідних фахівців. За нашими оцінками, зарплатні пропозиції в 2011 році зростуть в середньому на 10%", - вважає експерт.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас