Колишньому чиновнику Черновецького продовжили строк та посилили статтю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишньому чиновнику Черновецького продовжили строк та посилили статтю

Кримінал
653
Екс-начальнику главку охорони культурної спадщини КМДА Руслану Кухаренку, який зараз знаходиться у Лук'янівському СІЗО, змінили статтю у кримінальній справі - на 364, частина друга. Якщо за нею його визнають винним, йому доведеться сидіти на нарах до 8 років. Через зміну статті термін утримання Кухаренкі в СІЗО теж продовжили на місяць і 10 днів. Тобто імовірно в лютому його справа піде до суду. "Це вже третя зміна статті за час слідства. Таке враження, що поставлено завдання - обов'язково посадити", - вважає адвокат екс-чиновника Руслан Баклан.
Нагадаємо, Руслан Кухаренко був затриманий СБУ наприкінці серпня "за фактом порушення посадовими особами свого главку фінансово-бюджетної дисципліни у сфері використання бюджетних коштів, що призвело до збитків на суму 2 млн 215 тис. грн.." за частиною 5 статті 191 КК. В цьому випадку йому б загрожувало від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Його посадили до СІЗО на 2 місяці, після закінчення яких термін продовжили ще на 2 місяці. Стаття була змінена на м'якшу 367 - службова недбалість, покарання за яку - штраф від 850 до 2550 грн. або обмеження свободи до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років. І ось тепер ступінь покарання знову посилюється. У СБУ нам підтвердили, що Руслану Кухаренку продовжили термін утримання під вартою, проте на користь слідства доки подробиць не повідомляють.
За словами адвоката, Кухаренко зараз погано себе почуває - у нього проблеми із серцем, крім того, йому не дають бачитися з дружиною, яка зовсім нещодавно народила третю дитину.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас