Пляжі Єгипту знову закрили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пляжі Єгипту знову закрили

Казна та Політика
2416
Губернатор провінції Південний Синай в Єгипті Мухаммед Шоша прийняв несподіване рішення знову закрити практично все узбережжя Червоного моря на найпопулярнішому курорті Шарм-ель-Шейх для купання і підводного плавання, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на інтернет-портал "Аль-Ахрам".
Про губернаторське рішення, що набрало чинності з середи, пізно ввечері у вівторок була проінформована національна палата дайвінгу і морських розваг.
Шоша не пояснив конкретних причин прийнятого рішення, лише підкресливши, що це робиться для безпеки туристів та їх захисту від нападів акул.
Влада Південного Синая заборонила підводні пірнання і купання в 26-ти районах узбережжя Шарм-ель-Шейха. Як і раніше, купатися і займатися дайвінгом і снорклінгом можна лише в шести районах: бухтах Наама-Бей, Набк, Шарм-ель-Мая, Рас-Ум-Сід, Акуляча бухта, Рас-Гаміля.
При цьому на всіх дозволених пляжах і в зонах занурення продовжують діяти суворі правила, при недотриманні яких пляжі будуть негайно закриватися, а порушники - готелі та дайвінг-центри - позбавляться ліцензій і виплачуватимуть величезні штрафи, можлива і кримінальна відповідальність.
Зокрема, для купання повинна бути виділена спеціальна територія, огороджена канатами і буйками, глибина води в цих місцях не повинна перевищувати двох метрів.
На всіх пляжах повинні постійно перебувати рятувальники на швидкісних катерах з усією необхідною екіпіровкою, в тому числі медичні працівники.
Крім того, на пляжах Шарм-ель-Шейха в обов'язковому порядку розміщують спостережні вежі висотою 5-6 метрів, на яких протягом усього світлого часу доби будуть знаходитися чергові та відстежувати можливу появу акул.
Дайверам, як і раніше, суворо заборонено годувати риб.
На початку грудня в районі Шарм-ель-Шейха було зафіксовано п'ять нападів акул на відпочиваючих, після чого пляжі були закриті на невизначений термін. Раніше подібні інциденти відбувалися в Шарм-ель-Шейху дуже рідко, пляжі в цих місцях вважалися абсолютно безпечними.
Єгипетська влада за допомогою іноземних фахівців продовжує з'ясовувати причини агресивної поведінки акул. Крім того, вивчаються і можливі засоби додаткового захисту від морських хижаків. Зокрема, італійська компанія запропонувала використовувати електромагнітний щит для відлякування хижих риб від берегів курорту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас