Платні адмінпослуги з 1 березня буде надавати обмежена кількість підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платні адмінпослуги з 1 березня буде надавати обмежена кількість підприємств

Казна та Політика
240
Платні адміністративні послуги з 1 березня 2011 року зможуть надавати виключно підприємства, установи і організації, на які законом або міжнародними договорами покладені такі функції, а решту підприємств буде ліквідовано, повідомила прес-служба Держкомітету з питань регуляторної політики і підприємництва.
За повідомленням, відповідну постанову уряду було затверджено на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України.
"Інші створені при міністерствах і відомствах підприємства, установи і організації, які надавали адміністративні послуги за іншими нормативними актами, будуть ліквідовані. Таким чином, центральні органи влади надалі не зможуть своїми внутрішніми наказами створювати госпрозрахункові підприємства, які за плату надаватимуть адмінпослуги", - говориться у повідомленні.
Створена за ініціативою Держкомпідприємництва міжвідомча робоча група, яка аналізувала систему адміністративних послуг, виявила в країні 11 тис. 175 створених при міністерствах і відомствах державних госпрозрахункових підприємств. Зі даними Єдиного Державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприжмців, 7 тис. 608 з них входять у сферу управління міністерств, 3 тис. 567 - інших центральних органів виконавчої влади. Як зазначає Держкомпідприємництва, водночас лише незначна їх частина надає адміністративні послуги на підставі законів.
Відповідно із прийнятою урядом постановою, до 20 лютого 2011 року міністерства і відомства повинні подати на розгляд Кабміну проекти актів про затвердження переліків платних адміністративних послуг із вказівкою, хто їх надаватиме, і скільки коштуватиме така послуга. Переліки админуслуг після твердження мають бути оприлюднені на офіційних веб-сайтах центральних органів виконавчої влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас