Тимошенко звинувачує Тігіпка в ухиленні від податків при продажі банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко звинувачує Тігіпка в ухиленні від податків при продажі банків

Казна та Політика
300
Лідер опозиційної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звинувачує віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, який очолює партію "Сильна Україна", в ухиленні від податків при продажі в 2007 році ТАС-Комерцбанка і ТАС-Інвестбанка.
"Чому він продав свій банк через Кіпр, офшорну зону, і не сплатив мінімум $100 млн до бюджету?" - заявила Тимошенко в ефірі "5 каналу".
За її словами, у разі входження до бюджету такої суми можна було б уникнути підвищення пенсійного віку, пропонованого Тігіпком.
Питання про сплату податків при продажі банків віце-прем'єрові задавали також представники опозиції в кінці минулого року на слуханнях у Верховній Раді. Тоді Тігіпко сказав, що вся інформація про це міститься у його податкових деклараціях, але не вдавався у подробиці.
Тимошенко під час ефіру звинуватила ще і прем'єр-міністра Миколу Азарова. "Країна не знає, що лише за останні місяці прем'єр-міністр Азаров на приватний рахунок свого сина перевів 150 млн грн.", - стверджує опозиціонерка, яка очолювала уряд до Азарова.
Тігіпко на виборах президента на початку 2010 року зайняв третє місце, поступившись Ю.Тимошенко і Віктору Януковичу. Тоді Ю.Тімошенко запропонувала С.Тігіпку посаду прем'єра в обмін на її підтримку в другому турі, проте лідер "Сильної України" відмовився. В умовах його нейтралітету другий тур виборів виграв В.Янукович.
Як повідомлялося, Swedbank заявив про завершення операції із купівлі ТАС-Комерцбанка і ТАС-Інвестбанка в липні 2007 року. Вартість операції включала первинний платіж у розмірі $735 млн, у тому числі $50 млн внесок до статутного капіталу ТАС-Комерцбанка, і додатковий платіж, який мав бути виплачений через три роки в сумі, яка залежатиме від фінансових результатів діяльності банку, але що не перевищує $250 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас