Тимошенко поки не просила слідчого відпустити її до Брюсселю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко поки не просила слідчого відпустити її до Брюсселю

Казна та Політика
292
Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко доки не подавала клопотання слідчому про намір відвідати Брюссель.
"На даний час такої заяви немає", - сказав слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.
Він підкреслив, що вирішуватиме питання про дозвіл Ю.Тимошенко виїхати до Брюсселю лише після надходження відповідного клопотання.
У цьому контексті, за його словами, важливою буде мотивація виїзду і щоб цей візит не зашкодив слідству. "Головне, аби таке клопотання було мотивованим", - сказав слідчий.
Як повідомлялося, 29 грудня перед допитом у Генпрокуратурі Ю.Тимошенко повідомила журналістам, що після новорічних свят має намір відвідати Брюссель на запрошення генерального секретаря Європейської народної партії Антоніо Лопеса Істуріса.
"Я думаю, що після новорічних свят я прийму запрошення генерального секретаря і президента ЄНП відвідати Брюссель для того, щоб можна було проаналізувати, як виконуються резолюції, прийняті відносно згортання демократії в Україні Європейським парламентом, Парламентською асамблеєю Поради Європи, враховуючи, що Україна є членом Ради Європи", - сказала вона.
Генсек ЄНП запросив Ю.Тимошенко в січні відвідати Брюссель для зустрічі із провідними європейськими політиками.
Ю.Тимошенко знаходиться на підписці про невиїзд і регулярно приходить на допит до Генеральної прокуратури. Їй інкримінують нецільове використання коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас