У приватизації "Укртелекому" можуть з'явитись перешкоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У приватизації "Укртелекому" можуть з'явитись перешкоди

1242
Київський апеляційний господарський суд постановою №6/498 від 28 грудня відмінив рішення Господарського суду Києва від 8 листопада, яким заборонялося будь-яким особам, - у тому числі Фонду держмайна (ФДМ) і Антимонопольному комітету (АМКУ), перешкоджати приватизації держпакету 92,79% акцій "Укртелекому".
Нагадаємо, попереднє рішення було прийняте на забезпечення позову компанії Ivinvest (Маджуро, Маршалові острова), яка вимагала зобов'язати відповідача, - Фонд держмайна - забезпечити проведення у строк конкурсу з продажу держпакету ВАТ "Укртелеком".
ФДМ, у свою чергу, не погоджуючись І з вказаною постановою суду, подав апеляційну скаргу, в якій просив відмінити постанову про забезпечення позову. Свої вимоги Фдм обгрунтував тим, що постанова не відповідає вимогам ст.66 Господарського процесуального кодексу України.
Разом з тим, як наголошується у визначенні апеляційного суду, 28 грудня конкурс з принципу аукціону з продажу пакету акцій "Укртелекому" не мав відбутися, оскільки надійшла заявка лише від одного потенційного покупця і таким чином змінилися фактичні обставини справи, за яких Господарським судом Києва були прийняті заходи із забезпечення позову.
Таки чином, апеляційний суд постановив повністю відмінити попереднє вирішення Госпуду про заборону заважати проведенню приватизації "Укртелекому".
Нагадаємо, раніше глава Фонду держмайна Олександр Рябченко повідомив, що компанія "ЕСУ" ("дочка" австрійською ЕРic, - ред.) єдина подала заявку на участь у конкурсі з продажу 92,79% "Укртелекому". А оскільки на покупку держмонополіста претендує всього одна компанія, то конкурс, запланований на 28 грудня, не відбувся.
В інвестиційній пропозиції ЕСУ вказала пропоновану ціну за "Укртелеком", яка всього на 10 грн. перевищила встановлену ФДМ стартову ціну в 10,5 млрд грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас