ціни на нафту "загрожують одужанню" економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ціни на нафту "загрожують одужанню" економіки

Енергетика
604
Високі ціни на нафту загрожують порушити економічне одужання розвинутих держав цього року, попередило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), пише The Financial Times.
За останній рік, за даними аналітиків агентства, витрати на імпорт нафти 34 найбагатших держав, що входять до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), підвищилися на 200 млрд доларів, до 790 млрд доларів до кінця 2010 року.
Як стверджує МЕА, збільшення, обумовлене високими цінами на нафту, рівноцінне втраті 0,5% ВВП країн ОЕСР.
"Ціни на нафту входять в небезпечну для світової економіки зону, - заявив Фатіх Бі-рол, головний економіст МЕА. - Рахунки за імпорт нафти стають загрозою економічному одужанню. Це тривожний сигнал для країн-споживачів нафти і виробників".
Ціни на нафту за останні тижні наблизилися до 100 доларів за барель, а нафта марки Brent в понеділок, вперше 27 місяців, досягла 95 доларів за барель, тоді як економічне одужання набирає обертів, говориться у статті.
"І хоча у вівторок ціни на нафту знизилися, своїм попередженням МЕА тисне на ОПЕК до збільшення виробництва. Не дивлячись на високі ціни на нафту, минулого місяця міністри нафти вирішили залишити свої квоти на колишньому рівні", - зазначає автор статті Сільвія Пфайфер.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас