У ФРН в 2010 році встановлено негативний рекорд з продажу автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФРН в 2010 році встановлено негативний рекорд з продажу автомобілів

Казна та Політика
665
У 2010 році в Німеччині продано 2,92 мільйона нових автомобілів, повідомило у вівторок, 4 січня, в Берліні Об'єднання німецької автомобільної промисловості VDA. Це на 23 відсотки менше, ніж у попередньому році. Більше того, це найменший показник за останні 20 років. Ще ніколи з моменту возз'єднання Німеччини він не падав нижче тримільйонної позначки.
У 2009 році в країні було продано 3,81 мільйона нових автомашин. Автомобільний бум був викликаний премією власникам старих машин, які вирішили здати їх на брухт і купити нову. Щоб її отримати, багато автолюбителів купили нові автомобілі раніше, ніж планували, що призвело до різкого спаду на авторинку Німеччини після закінчення урядової програми.
Однак до кінця року попит на німецькому автомобільному ринку почав відновлюватися. Грудень став першим місяцем, в якому продажі автомобілів перевищили показники аналогічного місяця попереднього року.
Незважаючи на вкрай низький попит на внутрішньому ринку, 2010 рік був для німецької автомобільної промисловості дуже успішним. З конвеєрів німецьких автомобілебудівників зійшли 5,5 мільйона машин - на 12 відсотків більше, ніж у 2009 році. У грудні було вироблено навіть на 18 відсотків більше автомобілів, ніж у тому ж місяці 2009 року. Експорт залишається опорою німецького автопрому. У 2010 році його показники зросли на чверть і склали 4,2 мільйона автомобілів.
Ця позитивна тенденція збережеться і в найближчому майбутньому, упевнений глава VDA Маттіас Віссман. "Розвиток кон'юнктури дозволяє стверджувати, що і 2011 рік для німецької промисловості стане успішним, красномовним підтвердженням цього є і показники замовлень", - цитує слова Віссмана агентство AFP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас