Влада Угорщини веде переговори про продаж авіаперевізника Malev — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Угорщини веде переговори про продаж авіаперевізника Malev

483
Влада Угорщини ведуть переговори про продаж збиткового авіаперевізника Malev, повідомили сьогодні представники Міністерства розвитку країни. За їх словами, уряд країни веде інтенсивні переговори на високому рівні з потенційними інвесторами і зацікавлене в успішному розвитку авіаперевізника, що базується в Будапешті, в довгостроковій перспективі. При цьому в угорському міністерстві відмовилися уточнити, хто є потенційним покупцем, передає РБК з посиланням на Reuters.
Раніше в пресі з'явилася інформація, що турецький Esas Holding - мажоритарний акціонер німецького бюджетного авіаперевізника Air Berlin - залучений в процес переговорів з угорською владою щодо купівлі мажоритарного пакету акцій в Malev. Проте в ЗМІ також повідомлялося, що Esas придбає частку в Malev тільки після того, як влада Угорщини викуплять залишилися 5% акцій авіаперевізника у російського Зовнішекономбанку (ЗЕБа).
Попередні спроби уряду Угорщини приватизувати Malev провалилися. 27 лютого 2010 р. в кабінеті міністрів Угорщини повідомили, що уряд має намір знову націоналізувати авіакомпанію Malev, довівши свою частку в ній до 95%. Це стало можливим після того, як після майже року переговорів російський ВЕБ і інші інвестори погодилися поступитися контролем над компанією. У тексті угоди зазначено, що держава отримає 95% акцій авіакомпанії, в той час як AirBridge, спільно контрольована ВЕБом і угорським інвестором, все ще буде володіти 5%.
Для того, щоб утримати авіакомпанію на плаву владі Угорщини в 2010 р. довелося залучити понад 20 млрд форинтів (96 млн дол).
В кінці 2010р. повідомлялося, що Європейська комісія (ЄК) почала розслідування відносно прийнятих урядом Угорщини заходів у рамках державної підтримки Malev у контексті приватизації і що виникла ренаціоналізації. Комісія розслідує правомірність надання акціонерам авіакомпанії Malev кредитів з боку угорського уряду і правомірність здійснених з їх боку фінансових вливань.
Malev - національна авіакомпанія Угорщини, заснована більше 60 років тому. Авіакомпанія здійснює регулярні пасажирські, вантажні та чартерні перевезення. У повітряному парку Malev 27 літаків. Його основу складають Boeing 737 нового покоління.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас