Українські автомобілісти будуть змушені їздити із ввімкненими фарами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські автомобілісти будуть змушені їздити із ввімкненими фарами

2095
Невдовзі пункт про ввімкнення ближнього світла вдень може з'явитися у правилах дорожнього руху. Про це заявив начальник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий.
За невиконання передбачається штраф. У ДАІ зараз розглядають доцільність подібного нововведення. Говорять, якщо така ідея пройде публічне обговорення, рішення з цього питання буде прийнято вже цього року.
У ДАІ вважають, що нововведення зменшить кількість аварій. Включати ближнє світло необхідно лише за межами населених пунктів, упевнені у Державтоінспекції. Саме на швидкісних трасах включення фар вдень зробить автомобіль помітнішим.
Я вважаю, що тут розумно, оскільки аварійні ситуації при виконанні маневрів обгону - водій вже орієнтується. Так само і пішоходи бачитимуть транспортний засіб і чи варто переходити проїжджу частину у цей момент, - зазначив Лозовий..
Як відомо, в США і країнах Євросоюзу із включеними фарами всі водії цілодобово їздять вже більше 20 років. Після того, як цей пункт внесли до правил дорожнього руху, були проведені спеціальні дослідження. Вони показали: кількість ДТП, в середньому, зменшилася на 15%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас