Закликами Аделаджі "брати владу" займається СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закликами Аделаджі "брати владу" займається СБУ

Кримінал
740
Міністерство внутрішніх справ бачить ознаки злочину в політичній діяльності в Україні пастора релігійної общини Сандея Аделаджі.
Як повідомили УНІАН в прес-службі заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка, віце-спікер отримав відповідь від МВС на своє звернення відносно законності політичної діяльності Аделаджі, який називає себе старшим пастором християнської релігійної общини "Посольство благословенне Царства Божого всіх народів" і є фігурантом декількох кримінальних справ.
У зверненні Томенко попросив з'ясувати законність дій пастора Аделаджі, який під час служби "Посольства Божого" 5 грудня 2010 року на відкритій сцені публічно закликав своїх прихожан "брати владу", йти в депутати всіх рівнів і доручив одному зі своїх "пасторів" створити команду для навчання майбутніх кандидатів в депутати. Інформація про цю подію була поширена засобами масової інформації.
У відповіді МВС повідомляється, що 17 грудня повідомлення про вказану подію було зареєстроване в журналі реєстрації заяв і повідомлень про злочини Дарницького райуправління ГУМВД України в місті Києві. Крім того, МВС повідомило, що у зв'язку з тим, що в діях Аделаджі бачаться ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.109 (дії, направлені на насильницьку зміну або скидання конституційних ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, Дарницьким райуправлінням міліції на підставі ст. 97 (обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду) і ст. 112 (перебування під слідством) УПК України матеріали направлені до Лівобережного міжміського районного відділу Управління СБУ в місті Києві для перевірки і ухвалення рішення згідно з вимогами законодавства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас