Ford відкликає 15 тисяч авто через небезпеку займання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford відкликає 15 тисяч авто через небезпеку займання

345
Американський автовиробник Ford Motor Co. відкличе для ремонту 14 тисяч 737 кросоверів і пікапів через несправність у блоці управління кузовною електронікою.
Як повідомляє видання Insideline.com, цей дефект може призвести до короткого замикання і займання машини. Під відкликання потрапляють пікапи Ford серії F, а також кросовери Ford Edge і Linсoln MKX, які були випущені в жовтні і листопаді 2010 року.
Представники Ford звернулись до Національної адміністрації із безпеки дорожнього руху США (NHTSA) після того, як два пікапи Ford F-150 спалахнули на парковці поряд із територією складального заводу компанії в місті Дірборн, штат Мічиган.
Модуль, який може стати причиною пожежі, випускається компанією Lear Corporation у Мексиці. Так, фахівці Ford вже встановили, що браковані деталі вироблялися протягом шести днів. Автовиробник пообіцяв зв'язатися зі всіма власниками автомобілів, на які встановлювався дефектний вузол, до 10 січня цього року.
Як повідомлялося раніше, в період з 1999 по 2009 рік під відкликання через загрозу самозагорання потрапило 14,5 млн автомобілів Ford. На всі ці машини був встановлений бракований вимикач круїз-контролю, який міг перегріватися і викликати пожежу в салоні машини.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Ford зменшить частку в японській Mazda Motor Corp. втричі - до 3,53% з 11,06%.
Як зазначається у прес-релізі Mazda, після продажу акцій Ford стане четвертим за розміром акціонером японської автомобільної компанії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас