Тимошенко не збирається залишати країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко не збирається залишати країну

Кримінал
292
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко PFзначає, що не має наміру виїжджати з країни.
"ВSктор Федорович (Янукович навіть новорічного подаруноку такого не діждеться, аби я кудись виїхала", - заявила вона журналістам перед розглядом скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в апеляційному суді Києва.
Говорячи про свою присутність в суді, політик підкреслила: "Я прийшла підтримати Юрія Луценка. Сказати Юрію, що ми солідарні, що ми разом".
Разом з тим, у неї немає жодних ілюзій відносно того, яке рішення прийме апеляційний суд, "оскільки суди в Україні кишенькові".
Крім того, вона знов відзначила необхідність змінити владу або шляхом виборів, або шляхом акцій протесту.
"Якщо у наших людей є сили, любов до свободи, до України, потрібно вийти на Майдан і стояти там доки ця влада не піде. Інший варіант - парламентські вибори. Це питання сьогодні виживання людей", - сказала Тімошенко.
Як повідомлялося, Генпрокуратура 20 грудня пред'явила Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра, "діючи умисне, з особистих інтересів", прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і що мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету України, перш за все зобов'язань із виплати пенсій". Загальна сума використаних не за призначенням коштів склала EUR380 млн. З Тимошенко узята підписка про невиїзд.
За інформацією Кабінету міністрів, виконання доручення Тимошенко про конвертацію в національну валюту коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу, призвело до збитків державного бюджету на суму майже 1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас