Греція має намір побудувати загорожі на кордоні із Туреччиною для боротьби із нелегальною міграцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція має намір побудувати загорожі на кордоні із Туреччиною для боротьби із нелегальною міграцією

370
Уряд Греції має намір розпочати будівництво парканів уздовж сухопутного кордону із Туреччиною аби зменшити потік незаконних мігрантів, не дивлячись на обмовки Європейського союзу, повідомляє РБК із посиланням на "Синьхуа". У планах грецького побудова 12,5 км. бар'єру уздовж грецько-турецького кордону.
Ця ініціатива викликала критику у Брюсселі. Мішель Черконе, прес-секретар єврокомісара з питань правосуддя, свободи і безпеки Сесілії Мальстром, заявила, що зведення стіни надасть лише короткочасний ефект, але не вирішить проблему.
У свою чергу міністр цивільної оборони Крістос Папутсіс заявив: "Це лицемірство, коли деякі до недавнього часу звинувачували Грецію в небажанні забезпечувати захист її кордонів відповідно до Шенгенської угоди, а тепер критикують нас за те, що ми прагнемо підвищити контроль за своїм кордоном". Міністр додав, що лише за минулий рік удалося запобігти в'їзду до країни 128 тис. нелегальних турецьких іммігрантів. В той же час, за оцінками уряду, за останні 4 роки більше напівмільйона осіб змогли нелегально перейти державний кордон.
Тільки з січня по листопад 2010 р. до Греції, а далі і в інші країни Євросоюзу із Туреччини перемістилось 43,5 тис. осіб, порівняно із 6 тис. 615 нелегалів за весь 2009 р. Ділянка грецько-турецького кордону на річці Еврос на даний момент є основним місцем проникнення нелегалів до Євросоюзу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас