США будуть продовжувати тиск на Китай щодо обмінного курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США будуть продовжувати тиск на Китай щодо обмінного курсу

243
США не мають наміру ослабляти тиск на Китай в питанні підвищення Пекіном обмінного курсу своєї національної валюти - юаня, заявив офіційний представник Білого дому США Роберт Гіббс.
Як повідомила у вівторок китайська газета "Хуаньцю шибао", Р.Гіббс, говорячи про перспективу розвитку американо-китайських відносин у 2011 році, сказав: "Вони (китайці) повинні щось зробити в питаннях обмінного курсу валюти і торгівлі, із проблем КНДР і прав людини".
Говорячи про обмінний курс юаня, американський представник підкреслив, що "тиск (на Китай) триватме", - зазначила газета.
США послідовно вимагають від Китаю підвищити обмінний курс юаня відносно долара, вважаючи, що занижений, за їх оцінками, курс китайської валюти є однією з причин дефіциту США в торгівлі із КНР.
Китай, у свою чергу, наполягає на тому, аби США для зниження дефіциту відмінили обмеження на експорт до Китаю високотехнологічної продукції.
Місцеві спостерігачі звернули увагу на заяву Р.Гіббса у зв'язку із запланованим, як оголосив Вашингтон, на 19 січня 2011 року державним візитом до США голови КНР Ху Цзіньтао.
Китайська сторона офіційно дату візиту доки не підтвердила, повідомивши лише, що він відбудеться у січні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас