Заборона на куріння завдасть удару по економіці Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона на куріння завдасть удару по економіці Іспанії

349
Власники іспанських барів почали активно висловлювати свою незадоволеність новим законом, що забороняє палити у всіх кафе і ресторанах. При цьому вони турбуються не лише за власний бізнес, але і за іспанську економіку, котра і без того знаходиться у складному становищі, і може стати ще вразливішою.
"Зараз не час для подібних змін у законодавстві. Ми можемо ввести їх, коли економіка стабілізується, але не зараз", - заявив власник одного з барів.
За словами представників Готельної федерації Іспанії, закон може призвести до скорочення блзько 350 тисяч робочих місць в галузі, оскільки кількість відвідувачів закладів, які звикли пити каву або пиво із сигаретою, значно зменшиться.
Нагадаємо, в ніч на 2 січня в Іспанії набув чинності жорсткий закон, що забороняє палити у всіх кафе і ресторанах, а також поблизу шкіл, лікарень, в місцях масових телетрансляцій. Штраф за порушення заборони варіюється від 30 євро до 600 тисяч євро.
Нове законодавство набагато жорсткіше порівняно із нормами, які регулюють куріння з 2006 року. Тоді палити іспанцям заборонили на робочих місцях, проте власникам більшості кафе і ресторанів дозволялося встановлювати місця для курців у своїх закладах.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас