Експерти: Євро може зникнути у найближчі десять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Євро може зникнути у найближчі десять років

Валюта
2259
У Центрі економіки і ділових досліджень (CEBR) дійшли думки, що існує 80% вірогідності того, що євро в своєму нинішньому вигляді не виживе. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Як пише Daily Mail, в CEBR дійшли висновку, що фінансова криза, яка охопила Грецію і Ірландію, в новому році пошириться на інші європейські країни.
"Серед інших, на лінії вогню виявляться Італія та Іспанія - третя і четверта за розмірами економіки в блоці єдиної європейської валюти", - пише видання.
"Ми даємо євро лише один шанс до п'яти на виживання у своєму нинішньому вигляді протягом десяти років", - підкреслив виконавчий директор CEBR Дуглас Маквільямс.
Крім цього, CEBR передрікає єврозоні в 2011 році "ще одну кризу навесні, якщо не раніше". Як зазначив Маквільямс, якщо євро і не впаде цього року, "це може стати роком, коли він істотно ослабне відносно долара".
Крім того, в центрі економіки і ділових досліджень вважають, що Іспанія та Італія особливо уразливі, хоча Португалія, Бельгія і навіть Франція теж викликають побоювання.
Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун попереджає, що євро на початку наступного року досягне "самого розквіту", а потім почнеться спад.
"Я відчуваю, що в перші декілька місяців 2011 року у нас буде велика криза в єврозоні", - заявив Браун в інтерв'ю ВВС.
За його словами, проблеми євро більші, ніж просто проблеми боргу урядів країн євро. Так, єврозона не зможе подолати фінансові труднощі без багатомільярдних вкладень у банки.
У свою чергу Китай пообіцяв, що вживатиме "організованих дій" для допомоги Європі в боротьбі із борговою кризою.
Як пише газета The Financial Times, Китай, зокрема, продовжуватиме скуповувати облігації тих країн, які найбільш постраждали від кризи.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас