Amnesty International засудило будівництво огорож на кордоні Греції із Туреччиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amnesty International засудило будівництво огорож на кордоні Греції із Туреччиною

366
Правозахисна організація Amnesty International піддала критиці Євросоюз за те, що він мириться із побудовою у Греції загород на кордоні з Туреччиною з метою зупинити масовий наплив нелегальних біженців. Тим самим ЄС санкціонує порушення власних принципів у сфері прав людини, заявив експерт AI Вольфганг Гренц в інтерв'ю газеті Frankfurter Rundschau.
За словами Гренца, Євросоюз, як острів багатих, відгороджується від людей, які тікають від переслідувань і неймовірної бідності. Одночасно він підкреслив, що країни, що знаходяться на зовнішніх рубежах ЄС, не мають бути кинуті напризволяще з їх проблемою масового припливу нелегальних мігрантів.
Так само, як у Німеччині, біженців розселяють по різних федеральних землях, Євросоюз міг би розподіляти мігрантів по окремих країнах-членах ЄС залежно від їх площі і економічного потенціалу, вважає експерт AI.
Греція вже втратила всяку надію впоратися із напливом нелегальних мігрантів. Її наземний кордон з Туреччиною довжиною 150 кілометрів перетворився на головний перевалочний пункт для біженців із Афганістану, Іраку і Сомалі. Тут реєструється майже половина всіх нелегальних переходів кордону ЄС.
Із січня по листопад 2010 року лише на 12,5-кілометровій ділянці пограничної річки Еврос було затримано 32 500 нелегалів, нагадує агентство AFP. Тому Греція має намір побудувати укріплений мур на кордоні з Туреччиною за аналогією з тим, який звели США на кордоні з Мексикою. Єврокомісія доки офіційно не відреагувала на плани уряду в Афінах.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас