Європа закликає росіян відмовитись від шуб із кішок і собак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа закликає росіян відмовитись від шуб із кішок і собак

1290
Мільйони росіян продовжують купувати шуби з щенят і кішок, замучених на китайських звірофермах.
З січня у Росії починається сезон розпродажів, і багато хто кинеться до магазинів, аби придбати "шанхайського барса" зі знижкою.
Можливо, знижки будуть значними, тому що після заборони Євросоюзу на імпорт виробів із хутра кішок і собак, азійський ринок із виробництва шуб та інших хутряних виробів з цих домашніх тварин повністю переорієнтовувався на Росію, передає "Голос Америки". З січня 2009 в ЄС введена повна заборона на ввезення хутра собак і кішок і будь-яких виробів з них.
Російські споживачі часто купують китайські шуби-підробки під нурку, лисицю, вовка і інших звірів, зшитих із шкірок кішок і собак, оброблених агресивними хімічними фарбниками, які є сильними канцерогенами. За словами депутата Європарламенту, у минулому фермер, противник виробництва виробів з хутра кішок і собак Струан Стівенсон, що ініціював заборону на імпорт цього хутра.
У Китаї щороку душать дротом і обдирають живцем більше 2 мільйонів тварин, як пояснює депутат Стевенсон, аби "не псувати хутро".
Європейці не схвалюють появу російських "пані у собачках". "Не варто недооцінювати громадську думку - доки в Росії байдужі до жорстокості і потурають їй, європейці не стануть підтримувати ідею відміни віз. Ми раді, що заборонили імпорт хутра собак і кішок, і нам неприємна думка, що до нас хлине потік російських туристів в шубках і шапках із золотого ретривера", - сказав "Голосу Америки" брюссельський політичний стратег Бьорн Хультін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас