В Іспанії введено найсуворіший у Європі закон про заборону куріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії введено найсуворіший у Європі закон про заборону куріння

2652
В Іспанії з настанням нового, 2011 року набув чинності новий закон на заборону про куріння. Він став найсуворішим законом проти куріння у країнах Євросоюзу, повідомляє агентство AFP. З 2 січня відповідно до нового закону заборона на куріння введена не лише в ресторанах і барах, але і на ігрових майданчиках, в місцях суспільного користування, а також на територіях перед шкільними і офісними установами. Як зазначає далі агентство, для іспанців, в яких викурити сигарету за чашкою кави або келихом вина в довколишньому барі, - явище звичне, заборона на куріння стала справжнім шоком.
Більш лояльний закон про заборону куріння, яка діяла в країні з 2006 року, до цих пір практично не дотримувався. Відповідно до цього закону куріння було заборонене у громадських місцях, транспорті, на вокзалах і в аеропортах. А власники барів і ресторанів самі вирішували дотримуватися заборони на куріння чи ні. Тепер, у разі недотримання правил, власникам закладів загрожують крупні грошові штрафи у розмірі від 30 до 600 тисяч євро, вказує агентство Reuters.
У зв'язки з набуттям чинності нового закону власники ресторанів і готелів в Іспанії, що вважалася до цих пір найбільш ліберальною країною ЄС зі ставлення до курців, побоюються, що їх заклади зазнають великих збитків. Іспанські економісти, у свою чергу, вважають, що прибуток барів і ресторанів зменшиться майже на 10 відсотків. У Федерації співробітників громадського харчування Іспанії вважають, що введення нового закону про заборону куріння може призвести до скорочення приблизно 350 тисяч робочих місць у країні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас