Експерт: "Чорна" зарплата не дає шансів на відшкодування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: "Чорна" зарплата не дає шансів на відшкодування

Казна та Політика
4248
Чи має право людина, в разі затримки виплати зарплати, при звільненні вимагати розрахунок і за період затримки, і в які органи слід звертатися в разі подібних порушень? На ці питання відповідав експерт ринку праці, журналіст порталу JOB.ukr.net Сергій Довгич, повідомляє "Український Бізнес Ресурс".
"Якщо людина працевлаштована в компанії офіційно, про що говорить нарахування зарплати на банківський рахунок, значить, їй потрібно детально вивчити колективний договір, який вона підписувала при працевлаштуванні в цій організації. Дуже часто, складаючи трудові договори, компанії до деяких їх пунктів вносять зміни. Це робиться якраз для того, щоб не зазнати втрат. У такому разі норма про те, що доки людина не отримала розрахунок, вона вважається на роботі і повинна за цей час отримати зарплату, може і не діяти", - повідомив Довгич.
Крім того, за його словами, компанія не має права затримувати зарплату, якщо лише сам співробітник не підписався при складанні договору під цими словами, оскільки це є прямим порушенням КЗоТа.
"А в разі, якщо зарплата видавалася в бухгалтерії "не біла", то претендувати на її відшкодування взагалі неможливо", - запевняє експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас