Білорусія закриває офіс ОБСЄ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія закриває офіс ОБСЄ

Казна та Політика
996
Міністерство закордонних справ Білорусії ухвалив рішення про непродовження мандату офісу ОБСЄ в Мінську, повідомляє відомство.
Це усвідомлене рішення, яке обумовлено відсутністю об'єктивних підстав для збереження місії ОБСЄ в Білорусії, - йдеться у повідомленні.
Сьогодні постійний представник Мінська при міжнародних організаціях у Відні Олександр Сичов поінформував про це рішення членів постійної ради ОБСЄ.
Припинення роботи місії ОБСЄ було прийнято після публікації позиції керівництва організації щодо виборів в Білорусії. 21 грудня голова місії Парламентської асамблеї ОБСЄ Тоні Ллойд заявив, що процедура підрахунку голосів перекреслила загальне добре враження про хід голосування, що склалося у спостерігачів. На думку Ллойда, Білорусії належить пройти ще довгий шлях для відповідності вимогам ОБСЄ.
За даними Центрвиборчкому, на президентських виборах, які відбулися в Білорусі 19 грудня, переміг Олександр Лукашенко. Він набрав 78% голосів. Інформація про перші підсумки виборів викликала невдоволення у опозиції, яка вивела на вулиці Мінська своїх прихильників. В результаті багатогодинного протистояння демонстрантів і підрозділів міліції було затримано понад 600 осіб, серед яких опинилося більше 10 росіян.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас