В Іспанії заборонили куріння в місцях громадського харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії заборонили куріння в місцях громадського харчування

Казна та Політика
196
В Іспанії набула чинності заборона на куріння у всіх підприємствах громадського харчування, в тому числі тих, що знаходяться на відкритому повітрі, а також поблизу лікарень та на шкільних подвір'ях і спортмайданчиках, повідомляє BBC.
Крім того, люди з сигаретою відтепер не повинні з'являтися в телевізійних передачах. Таким чином, Іспанія стала однією з найбільш "антинікотинових" країн Європи.
Закон, прийнятий в 2006 р., забороняв палити на роботі і у великих ресторанах. Питання, дозволяти чи не дозволяти палити в маленьких закладах, було залишене на розсуд їх власників, переважна більшість яких вважали за краще не обмежувати клієнтів.
Кафе і винні бари є невід'ємною частиною іспанського способу життя. За словами представників галузі, нова міра приведе до падіння відвідуваності і доходів приблизно на 10%.
Іспанія і без того переживає серйозні економічні труднощі. Проте медики та громадські активісти наполягли на жорсткості антитютюнового законодавства. За даними лікарів, від хвороб, причиною яких могло стати куріння, в країні щодня помирає 160 людей.
Нагадаємо, 15 листопада 2010 р. у Польщі набув чинності закон, що забороняє або серйозно обмежує паління в громадських місцях. Згідно нового закону, заборону на паління запроваджено в школах, лікарнях, спортивних клубах. У кафе й ресторанах має бути обладнано спеціальні приміщення для тих, хто палить. У тих ресторанах, де це неможливо, палити буде заборонено.
За порушення закону, схваленого парламентом у березні 2010 р., може бути стягнено штраф на суму до 500 злотих (близько 170 дол.). За даними міністерства охорони здоров'я, палить кожен четвертий житель Польщі.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас