Естонці на виборах зможуть голосувати мобілнками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонці на виборах зможуть голосувати мобілнками

Казна та Політика
347
Естонія в 2011 році стане першою країною в світі, де виборці зможуть голосувати на виборах через мобільний телефон, повідомляє РИА "Новости".
Парламент країни в 2008 році прийняв відповідні поправки до закону про вибори, згідно з якими з 2011 року на виборах можна голосувати і мобільним телефоном. За задумом законодавців, голосування за допомогою мобільного телефону збільшить активність виборців і надасть їм додаткові зручності. Нову послугу можна буде використовувати при голосуванні на наступних парламентських виборах, які відбудуться 6 березня 2011 року.
Естонія вже стала однією з перших країн у світі використовують електронне голосування через інтернет на виборах. У 2007 році електронне голосування було проведено на парламентських виборах, а в 2009 році на виборах до Європарламенту. Тоді виборці, які мають спеціальні ідентифікаційні картки, які використовуються в Естонії для ідентифікації особи нарівні з паспортом, отримали можливість голосувати через комп'ютер.
Естонські офіційні особи запевнили, що система інтернет-голосування в 2007 і 2009 роках довела свою надійність і безпеку, незважаючи на побоювання з приводу хакерських атак, підробки з ідентифікацією особи і маніпулювання підрахунком голосів.
При голосуванні за допомогою мобільного телефону роль ідентифікаційної карти буде грати SIM-картка телефону, а считуючим пристроєм буде служити сам телефон.
Згідно з проведеним фахівцями аналізу безпеки, використання SIM-карти так само безпечно, як використання ідентифікаційної карти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас