В Україні з 1 січня ц.р. банки втратили право включати до основного капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з 1 січня ц.р. банки втратили право включати до основного капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу

Казна та Політика
309
В Україні з 1 січня ц.р. банки втратили право включати до основного капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу. Це пов'язано з припиненням дії постанови Національного банку України "Про окремі питання діяльності банків", повідомляє прес-служба "Українського кредитно-банківського союзу".
З приводу цього УКБС звернулася до НБУ щодо необхідності подовження права включення банками до основного капіталу сплачених, але не зареєстрованих внесків до статутного капіталу. УКБС вважає, що в протилежному випадку це призведе до погіршення показників діяльності банків та штучного створення умов для застосування санкцій.
В УКБС зазначають, що для збільшення статутного капіталу багато банківських установ, виконуючи вимоги закону України "Про акціонерні товариства", у 2010 р. здійснювали зміну організаційно-правової форми (на публічне акціонерне товариство (ПАТ). Оскільки ДКЦПФРУ не здійснювала реєстрацію випуску акцій без приведення діяльності фінустанови у відповідність вимогам закону.
УКБС наголосив, що саме вимоги закону спричинили банкам затримку у процедурі збільшення статутного капіталу фінустанови. Оскільки вони отримали можливість здійснювати емісію акцій тільки після закінчення процедури перереєстрації в ПАТ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас