Нова редакція Бюджетного кодексу набула чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова редакція Бюджетного кодексу набула чинності

Казна та Політика
279
Нова редакція Бюджетного кодексу набула чинності.
Відповідний закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу та деяких інших законодавчих актів" (законопроект №7450) передбачає приведення норм Бюджетного кодексу у відповідність до Податкового кодексу.
Зокрема, нова редакція Бюджетного кодексу передбачає уточнення назв низки податків і зборів, вилучення з тексту кодексу низки податків і зборів у зв'язку з їх скасуванням.
Цим законом також внесено низку змін до інших законодавчих актів: "Про акціонерні товариства", "Про Національний банк", "Про господарчі товариства" та ники інших.
Документ, зокрема, передбачає перерахування до загального фонду держбюджету 50% податку на доходи фізичних осіб, сплачених на території Києва.
Крім того, відповідно до закону, підприємства з державною часткою більш ніж 50% зобов'язані виплачувати дивіденди в обсязі не менш ніж 30% чистого прибутку.
Відповідно до закону, уряд може затверджувати бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності у разі, якщо фонд до 1 вересня поточного року не затверджує бюджет на наступний рік без дефіциту.
Закон також передбачає передачу повноважень із затвердження кошторису Національного банку від ради Нацбанку правлінню НБУ.
Крім цього, документ передбачає введення оподаткування операцій із приватизації об'єктів незавершеного будівництва та продаж таких об'єктів на відкритих аукціонах разом із земельними ділянками, на яких вони розташовані.
Закон також уводить заборону на віднесення на валові видатки витрат на купівлю, завершення будівництва та введення в експлуатацію приватизованих об'єктів незавершеного будівництва.
За оцінками Кабінету Міністрів, нова редакція Бюджетного кодексу забезпечує узгодження положень Бюджетного та Податкового кодексів, регулює окремі питання забезпечення надходжень і оптимізації видатків держбюджету.
Як повідомляло агентство, 23 грудня 2010 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №7450, який передбачає приведення норм Бюджетного кодексу у відповідність до Податкового кодексу.
Бюджетний кодекс було прийнято парламентом 21 червня 2001 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас