Президент схвалив вступ України до Енергетичного співтовариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент схвалив вступ України до Енергетичного співтовариства

Енергетика
222
Президент Віктор Янукович схвалив закон "Про ратифікацію протоколу про приєднання України до договору про заснування Енергетичного співтовариства". Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.
У пояснювальній записці до законопроекту, який був прийнятий Верховною радою як закон 15 грудня, відзначається, що членство України в Енергетичному співтоваристві передбачає сплату внесків до його бюджету.
Методологія визначення розміру внеску грунтується на пропорційному розрахунку щодо валового внутрішнього продукту і загальної пропозиції поставки первинних енергетичних ресурсів.
Сума витрат з держбюджету на виконання відповідної норми договору не уточнюється.
Протокол про приєднання України до договору про заснування Енергетичного співтовариства був підписаний 24 вересня в Скоп'є (Македонія).
Приєднання України до Енергетичної спільноти, як раніше відзначало профільне міністерство, забезпечить прозорі і прогнозовані механізми формування тарифів на енергоносії, буде сприяти залученню інвестицій у галузь, дасть можливість більш ефективно використовувати наявний експортний потенціал.
Також країна отримує можливість участі на внутрішньому ринку електричної енергії і газу ЄС і буде користуватися всіма перевагами європейського енергетичного ринку як рівноправний учасник.
Інтеграція енергетичних інфраструктур і ринків є умовою інтеграції України до Європейського Союзу.
Нагадаємо, угоду про Енергетичне співтовариство було підписано в 2005 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас