Арбузов: Україна пройшла пік виплат резедентів із зовнішніх боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Україна пройшла пік виплат резедентів із зовнішніх боргів

389
Українській владі, компаніям і банкам протягом жовтня-2010 - вересня-2011 належить виплатити на користь нерезидентів $43,7 млрд, повідомив глава Національного банку України Сергій Арбузов, посилаючись на останній прогноз платежів із зовнішніх зобов'язань країни, який щокварталу здійснює НБУ.
"Такі прогнозні річні виплати не є чимось винятковим для України. Їх обсяги тримаються з невеликими відхиленнями майже на незмінному рівні, починаючи з другого кварталу 2008 року", - сказав він.
С.Арбузов підкреслив, що прогнозні платежі резидентів із кредитів, облігацій та інших боргових цінних паперів, які викликають найбільшу зацікавленість в засобів масової інформації, мали максимальні обсяги протягом другого півріччя 2008 і першого півріччя 2009 року: тоді вони складали $30,8 млрд.
"Начинаючи з того часу, прогнозні обсяги цих платежів мають постійну тенденцію до зменшення. Так, протягом жовтня-2010 - вересня-2011 їх величина оцінюється в $23,3 млрд", - зазначив глава Нацбанку.
На його думку, об'єми нових зовнішніх кредитних залучень резидентів в 2011 році, швидше за все, дозволять перекредитувати значну частину запланованих платежів приватного сектора, про що свідчать тенденції останніх двох років. "Цей чинник дозволяє пом'якшити умови виконання резидентами зовнішніх боргових зобов'язань, які мають переважно довгострокову природу", - сказав С.Арбузов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас