ОПЕК збільшила у грудні видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК збільшила у грудні видобуток нафти

Енергетика
150
Организація країн - експортерів нафти (ОПЕК) трохи підвищила видобуток нафти в грудні в порівнянні з листопадом у зв'язку зі зростанням видобутку в Нігерії. Про це свідчить опитування Reuters.
Видобуток в 11 країнах, зв'язаних квотами, в середньому складав 26,75 млн барелів на добу в порівнянні з 26,7 млн у листопаді, за даними опитування нафтових компаній, представників ОПЕК і аналітиків.
Із врахуванням Іраку, для якого не встановлені квоти, видобуток підвищився на 70 тис. барелів на добу. Нігерія підвищила видобуток на 90 тис., а видобуток у Саудівській Аравії, Кувейті і ОАЕ майже не змінився в порівнянні з листопадом.
Дотримання квот на видобуток склало 55% в порівнянні з 56% в листопаді. На нараді 14 жовтня ОПЕК не змінила квоти, введені в грудні 2008 року. Учасники картеля не мають наміру в найближчих півроку підвищувати ліміт на видобуток, не дивлячись на зростання цін, оскільки вважають, що ринок добре забезпечується, а ціни зростають завдяки спекулянтам.
"Якщо ціни зростуть до 100 доларів через спекуляції, ОПЕК нічого не зробить", - заявив раніше генеральний секретар організації Абдулла аль-Бадрі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас