Мера Вишневого силоміць доставили до прокуратури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мера Вишневого силоміць доставили до прокуратури

Кримінал
671
Міського голову міста-супутника Києва - Вишневе в середу, 29 грудня, було примусово доставлено співробітниками міліції до прокуратури. Про це повідомив депутат міської ради від партії "Сильна Україна", координатор більшості Сергій Пишний.
За його словами, причиною таких дій правоохоронців стало неодноразове ігнорування мером запрошень слідчих. Також стало відомо, що Миколі Ляшенку співробітниками прокуратури Києво-святошинського району був вручений протокол про корупцію. Міський голова звинувачується у порушенні пункту "г" частини 1 статті 5 закону України "Про боротьбу з корупцією" (відмова фізичним і юридичним особам в інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисне її затримання, надання недостовірної або неповної інформації).
На наступний день мер не з'явився на призначене ним засідання міськради, пославшись на погане самопочуття. Більшість депутатів, які прийшли на сесію, змушені були провести сесію без міського глави. За відсутності мера міська рада Вишневого провела сесійне засідання, на якому були обрані секретар міськради, глави 7-і депутатських комісій і їх члени, а також прийнятий бюджет міста на 2011 рік. Секретарем міськради став представник Партії регіонів Ілля Діков, підполковник міліції.
Разом з тим, як заявив Пишний, були зафіксовані спроби зірвати засідання. За його словами, незабаром після початку роботи міськради до зали засідань прийшли прибічники мера. "Вони рвали бланки для реєстрації депутатів, ламали мікрофони, пошкодили ящик для голосування, пояснивши свої дії тим, що нібито без міського голови проведення засідання є незаконним", - сказав Пишний. Врегулювати ситуацію змогло лише викликане депутатами підкріплення "Беркута".
Як заявив виконуючий обов'язку глави Києво-Святошинської районної держадміністрації, депутат Київської обласної ради Ігор Борзило, не "можна мерові міста районного підпорядкування вступати в конфронтацію з адміністративною вертикаллю влади, ігнорувати засідання і наради колегій обласного і районного рівнів". За його словами, керівництво району неодноразово намагалося налагодити з новообраним мером співпрацю, але безуспішно. "Як результат, в місті погіршується соціально-економічна ситуація, зростають борги по ЖКГ. - Якщо Микола Ляшенко і далі створюватиме конфліктну ситуацію в місті, то необхідно буде ставити питання про вираження йому недовіри. Йому необхідно шукати конструктивний діалог зі всім депутатським корпусом".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас