Тимошенко: Матеріали досудового слідства сфальсифіковані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Матеріали досудового слідства сфальсифіковані

Кримінал
1518
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про те, що матеріали досудового слідства сфальсифіковані. Про це вона заявила одразу після допиту, передає кореспондент РБК-Україна.
Тимошенко заявила, що під час ознайомлення з матеріалами досудового слідства, вона зробила висновок про фальсифікацію справи.
"Зайвий раз я мала можливість сказати про те, що все досудове слідство по суті було сфальшоване, не були проведені необхідні експертизи, не були зроблені всі необхідні слідчі дії, були проігноровані всі можливості опитати свідків. Не було зроблено те, що вони мусять робити за законом, щоб з'ясувати істину в справі. Тому можу твердо сказати, що справа фальшується і далі вони хочуть сфальшувати вирок суду", - заявила Тимошенко.
За її словами процесом слідства керує Президент України Віктор Янукович.
Також вона заявляє, що багатогодинними допитами "В.Янукович хотів похитнути її позицію, намагатися зломити мої цілі і мою впевненість".
Крім того, Тимошенко заявила, що не затягуватиме з ознайомленням із матеріалами досудового слідства.
"Я думаю, що повідомлять (про дату наступного допиту). ... але я твердо для себе вирішила, що я буду чітко йти по закону, я не буду створювати, чинити їм ніяких перешкод, чинити неправосуддя і несправедливість", - заявила Тимошенко.
"Я думаю, що ми будемо знайомитися (з матеріалами досудового слідства) в межах нашого часу і в межах наших можливостей. Затягувати нічого не буду", - пообіцяла вона.
Також вона заявила, що їй хочуть винести вирок, який карається ув'язненням від 5 до 10 років.
"Треба подивитися, чи є у них в судах залишки честі і совісті... я думаю, що ми це з вами побачили, тому що порушити справу - зразу ж припинити слідство, а потім ще і винести вирок, як вони хочуть від 5 до 10 років... це треба мати особливий склад душі і характеру і особливу мораль. Тому я дуже хочу подивитися, як все це виглядатиме в судах", - наголосила Тимошенко.
Відзначимо, сьогодні перед допитом Тимошенко заявила, що вчора слідчий прокуратури доповнив і розширив проти неї обвинувачення в рамках справи по Кіотському протоколу.
"У той день, коли вони по суті пред'явили нове - оновлене обвинувачення, одночасно і завершили досудове слідство. І коли я хотіла давати нові пояснення, мене грубо перервали і сказали, що досудове слідство завершене, і що на цьому ми можемо знайомитися зі справою. І вони збираються передавати цю справу до суду", - заявила Тимошенко.
На думку Тимошенко, слідство форсує події, не лишаючи їй часу для захисту.
Також Тимошенко заявила, що не сподівається на справедливе судове розслідування її справи.
"Справи (кримінальної), в принципі не існує, тому що виплата пенсій не може бути злочином. Але і судів у нас немає. Немає ні судів ні силових структур... тому розраховувати, що в суді буде не замовне рішення, не доводиться", - заявила перед тим, як іти сьогодні на допит Тимошенко.
Водночас вона заявила, що продовжуватиме боротися.
Нагадаємо, вчора Тимошенко провела в ГПУ більше 11 годин поспіль. Тимошенко було пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).
Обвинуваченій у нецільовому використанні 180 млн і 200 млн євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та іншим збиткам державі - оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас