Вісім фінансових помилок, який варто уникати у 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вісім фінансових помилок, який варто уникати у 2011 році

3027
Багато хто вже щось собі пообіцяв на 2011 рік, але є помилки, які можуть звести нанівець всі спроби їх реалізувати. Сайт Notmadeofmoney.com наводить приклади декількох таких помилок та поради як їх уникнути.
Життя не за коштами
Якщо вам дуже хочеться, щоб в 2011 році ваш підсумковий баланс не зійшовся, живіть не по кишені. Не важливо, які у вас соціальний статус і дохід, але витрачати більше, ніж заробляєте, - це найбільш дієвий спосіб нажити собі неприємності.
Якщо ви хочете щось, чого з нинішнім рівнем доходів не можете собі дозволити, вам слід автоматично зменшити свої витрати в інших сферах, знайти додаткове джерело доходу або просто-напросто розвивати в собі терпіння і самодисципліну. Вибір тут небагатий: якщо ви витрачаєте більше, ніж заробляєте, то або ви позичаєте в самого себе (тобто берете гроші з власних заощаджень), або в інших.
Відсутність заощаджень на чорний день
Грошовий фонд "на всяк випадок" - предмет обговорення майже такий частий, як і борги за кредитними картками. Однак багато людей так до цих пір і не створили подібного фонду. Це одна з найбільших фінансових помилок, але її роблять знову і знову.
Ось кілька причин, з яких потрібно мати заощадження на чорний день:
- життя непередбачуване, в ньому часто трапляються різні неприємні "сюрпризи". І на більшості таких сюрпризів є цінники;
- такий фонд допоможе вам не збільшити свій борг за кредиткою, за різних несподіванок;
- крім того, вам не доведеться розпродавати своє майно у випадку фінансових втрат.
Якщо у вас все ще немає фінансової "подушки безпеки", зробіть її створення за мету в 2011 році. Відкладайте гроші або оберіть найбільш дохідний ощадний рахунок, і якщо наступлять важкі часи, ви не раз скажете собі за це спасибі.
Відсутність фінансового плану
Вам потрібен план - незалежно від того, чи є у вас багато грошей на рахунку або ви загрузли в боргах. Якщо ви хочете розквитатися зі своїми заборгованостями, вам потрібна програма дій, як це зробити. Можливо, вам слід попросити кредиторів переглянути відсоткові ставки і розплатитися з найбільшим із кредитів в першу чергу.
Якщо ви плануєте велике придбання - будинок, машину, навчання - то слід розрахувати кошти на досягнення вашої мети. Якщо цілей декілька, то чи будете ви збирати на одну найважливішу або на кілька одразу? Крім того, вам слід подумати про те, де ви будете зберігати ваші кошти.
Але як би там не було, відсутність чіткого і розумного фінансового плану - прямий шлях до катастрофи.
Купівля нового автомобіля
Придбання нового авто - помилка з багатьох причин. По-перше, на придбання нової машини люди, як правило, позичають гроші, а отже, влазять заради цього в борги і живуть невідповідно до своїх достатків. Крім того, вартість такого автомобіля зменшується з кожним днем. Іншими словами, купуючи такий автомобіль, ви сплачуєте відсотки за актив, який постійно падає в ціні.
Дрібні витрати
Багато людей не відстежують дрібні витрати. Долар там, п'ять доларів тут - всі ці дрібниці на зразок сигарет і чашки кави можуть у підсумку скластися в тисячі доларів неврахованих витрат. Кращий спосіб боротися з цим - записувати і враховувати всі, навіть найменші витрати.
Відсутність накопичень на старість
Сьогоднішнє суспільство орієнтоване на сьогодні, а не на завтра, але про вихід на пенсію все одно замислюється кожен з нас. Чим довше ви тягнете з відкладанням накопичень на старість, тим менше буде ваш пенсійний фонд. Визначтеся з програмами пенсійних накопичень або хоча б щомісяця відкладайте невелику суму зі своєї платні. Але найцінніший актив - це час. Не витрачайте його даремно!
Плутанина в регулярних витратах
Багато витрат ми здійснюємо щомісяця, іноді ці суми автоматично знімаються з наших рахунків. Часто ми про подібні витрати навіть не замислюємося, однак якщо не привести ці витрати у відповідність із сьогоднішньою ситуацією, можна даремно втратити чимало грошей. Наприклад, виплати із страховки можуть становити певну суму, але вона може бути меншою, якщо виключити з страховки непотрібні пункти. І чому б не перейти на більш вигідний тариф стільникового зв'язку і не скасувати передплати на супутникове телебачення, яке виявилося зовсім не таким цікавим, як вам здавалося? Словом, всі ці дрібниці потрібно привести у відповідність з вашим нинішнім фінансовим становищем, інакше ви ризикуєте даремно витратити купу грошей.
Зростаючі борги на кредитках
Новорічні свята - це зовсім не привід для того, щоб влізати в борги, сплачуючи за все кредитними картами. Зростаючі заборгованості на кредитному рахунку - не найкращий початок року. Будьте розумні і дотримуйтеся новорічного бюджету.
Наталя Черкашина
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас