Москва у 2011 році отримає від приватизації у 14 разів більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва у 2011 році отримає від приватизації у 14 разів більше

Казна та Політика
170
Влада Москви збирається в 2011 році збільшити доходи від реалізації державного майна Москви в 14 разів, порівняно із роком що минає, заявив мер міста Сергій Собянін, уточнивши, що це "мінімальна планка". Він вніс "зміни принципового характеру" до урядової програми приватизації.
Собянін також зазначив, що влада міста опрацьовує питання про продаж ВТБ пакету акцій Банку Москви. "Хоча ми розглядаємо і кілька інших варіантів", - уточнив Собянін. "Залучення такого стратегічного інвестора, як банк ВТБ, дозволить Банку Москви зберегти і зміцнити свої позиції на фінансовому ринку", - вважає московський градоначальник. Співпраця із Банком Москви після продажу його пакету буде продовжена, додав Собянін.
Місто володіє 46,48% акцій банку безпосередньо і 17,32% контролює через групу дочірніх компаній ВАТ "Столична страхова група". Питання про склад акціонерів банку стало предметом скандалу в ЗМІ.
На початку грудня глава ВТБ Андрій Костін заявив, що його банк не проти стати мажоритарним акціонером Банку Москви. Він зазначав, що ВТБ може купити актив не пізніше першрї половини 2011 року.
Крім того, влада Москви планує реалізувати близько 200 пакетів акцій 433 компаній, що належать Москві, додав Собянін. "Зрозуміло, далеко не всі вони будуть реалізовані в 2011 році", - обмовився мер. Приватизовувати планується аеропорт "Внуково", Центр міжнародної торгівлі, Гостиний двір, Моспромстрой, "Комкор" і холдинг "Об'єднані кондитери".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас