Інвестори зустрічають рік кролика із "бичачим" настроєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори зустрічають рік кролика із "бичачим" настроєм

Фондовий ринок
442
Напередодні Нового року провідні світові фондові біржі закрилися на рівнях, що перевищують показники вересня 2008 року. Тоді один із найстаріших банків США - Lehman Brothers - оголосив себе банкрутом, що стало початком тривалого падіння фінансового і фондового секторів США. Аналітики прогнозують, що в 2011 році зростання ринку продовжиться на тлі подальшого відновлення світової економіки, збільшення корпоративних прибутків і ослабіння американського долара.
Попри те, що в четвер, на останніх торгах перед Новим роком, багато фондових індексів, в першу чергу Європи і США, показали невелике зниження котирувань, в цілому результати останніх дванадцяти місяців не можуть не радувати інвесторів. У 2010 році світовий фондовий ринок виріс на 10%: інвестори повірили, що відновлення глобальної економіки носить стійкий характер. Найбільше зростання продемонстрували ринки країн, що розвиваються, що додали 16%, європейські фондові майданчики зросли в середньому на 9%, американські - на 12%. "Бичачі" настрої збережуться і в 2011 році. Так, в США, згідно із проведеним нещодавно дослідженням Investor’s Intelligence report, зростання вартості акцій чекають 58,8% гравців ринку, що є найвищим показником з жовтня 2007 року.
У прийдешньому році інвестори активно вкладатимуться в акції, у тому числі через побоювання подальшого ослабіння долара. Свій вклад у падіння курсу американської валюти внесуть низькі облікові ставки ФРС США і її ж програма із викупу державних казначейських облігацій на 600 млрд дол. В останні дні 2010 року курс долара опустився до рекордно низького за всю історію рівня відносно швейцарського франка і до найнижчого за останніх 28 років рівня відносно австралійського долара. Втім, його позиції проти євро не такі уразливі, оскільки в році, що настає, оскільки збережуться досить серйозні побоювання відносно фінансових проблем єврозони, зазначають аналітики.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас